The Passers-by Project

Een kunstproject waarvoor de basis gevormd wordt door foto’s en verhalen van passanten die ik ontmoet tijdens vakantie of andere situaties waarbij ik onderweg ben.

Tijdens vakantie overkomt het me vaak dat ik op verzoek van vreemde mensen een foto van henzelf maak met hun fotocamera. Ik zie ook steeds dat mensen dit zelf proberen met behulp van de selfie-functie van hun telefoon, tablet of fotocamera. Op zo’n moment voel ik me geroepen dat ik de foto van hen maak met hun camera. Het is meestal een vluchtig contact met de gangbare plichtplegingen: waar kom je vandaan? hoe heet je? Verder komt men meestal niet en gaat ieder weer zijn weg. Omdat ik graag meer van deze mensen te weten wil komen, stel ik voor om de foto die ik van henzelf gemaakt heb naar mij toe te sturen. Daarom geef ik hen mijn kaartje met de naam en link van het project en met de volgende tekst:

‟Hallo!

Jij bent een van de passanten die ik onderweg ontmoet heb. Ik heb je toen een kaartje gegeven met mijn naam en website. Ik zou het erg waarderen als je de foto naar mij wilt sturen die ik met jouw camera van je gemaakt heb met een verhaal over jezelf. Dit kan gaan over onze ontmoeting, wie je bent, waar je vandaan komt, wat je bezighoudt, je vakantie, etc.

Je kunt ook anoniem je bijdrage leveren aan dit project.

Alle gegevens die ik de komende tijd verzamel zullen de basis vormen van een kunstwerk dat ik medio 2018 op mijn website zal presenteren”